Behandling af Paradentose

paradentose østerbro tandlaæge

Hvad er paradentose?

Paradentose er et betændelsestilstand på kæbeknoglen, der holder tænderne fast. Paradentose opstår på grund af bakteriebelægninger, der ikke er blevet fjernet ordenligt. Paradentose starter som tandkødsbetændelse, men udvikler sig gradvist til betændelse i tandroden. Hvis sygdommen ikke bliver behandlet i tide betyder det, at tænderne bliver løse og risikerer at falde ud.

Hvem får paradentose?

Paradentose er en folkesygdom, der oftest ses hos personer over 30 år. Alle er dog i risikogruppen for at få paradentose, og derfor er det vigtigt at du passer på dine tænder og din mundhygiejne. Nogle er dog mere udsatte for paradentoseangreb end andre, og disse personer er:

  • Diabetikere
  • Rygere
  • Personer, der lider af mundtørhed
  • Gravide kvinder

Jeg har paradentose – hvordan foregår min behandling?

Vores behandling afhænger af, hvor aggressiv din paradentose er. Hvis sygdommen bliver opdaget i et tidligt stadie, vil din tandlæge give dig en grundig tandrensning, så bakterier og tandsten bliver fjernet og ikke gør yderligere skade på dine tænder og tandkød. Hvis paradentosen er meget fremskreden kan det være nødvendigt med en antibiotika-kur eller en operation. Ved operationen fjerner din tandlæge tandkødet, så det er nemmere at holde tænderne rene og fri for bakterier.

Kan jeg forebygge paradentose?

Vores tandlæger vil altid give dig gode råd til, hvordan du forebygger paradentose. Vi anbefaler regelmæssige besøg hos tandlægen, grundig tandbørstning 2 gange dagligt og gerne tandtråd de steder, hvor tandbørsten ikke kan komme til.